Loading...

La ment

una valuosa eina: records – imatges – pensaments

La ment: el lloc on passem la major part de la nostre vida

És el teatre de la vida, tant l’espai com la obre que s’hi representa, que és tragèdia, drama o comèdia segons és, en cada moment, la mirada de l’observador que la mira.

En aquest meravellós i màgic espai conflueixen les diferents formes del pensar. Aquí és on recordem, imaginem, raonem i calculem. És l’escenari on es representa la obra de la nostra vida, plena de records i fantasies, de il·lusions i decepcions, de sentit o de sense sentit.

També és aquest incessant procés que ens informa del mon exterior y del mon interior, combinant en una única imatge hologràfica tot allò que percebem a través dels sentits,  externs i interns, com son les olors, formes i colors, sons, sensacions i sabors. I tot ben amanit amb la ajuda de la informació que hi va afegint, sense pausa, la memòria.

L’ego

I el principal inquilí de la ment és l’ego, el jo, un grapat de memòries gràcies al qual pensem que existim com a éssers separats. Gràcies a ell recordem i sabem qui som, com ens diem i com menjar, i també ens diu què ens convé i què no, en funció de les nostres vivències del passat. L’ego és una gran ajuda per a funcionar en el món, encara que a vegades ens empeny a comportaments que ens poden fan mal.

Veiem a través del la il·lusió

La mirada del nadó és innocent i neta, però la nostra ja està tenyida per experiències del passat perviuen en nosaltres com a creences i valors, distorsionant la nostre visió del mon i de la nostre vida. Mirem la vida a través d’un mapa mental que canvia de color segon els nostres estats d’ànim, actuant i reaccionant segons la pel·lícula que ens fem, amb la esperança de que trobarem la felicitat fora de nosaltres.

Com “caminar” de manera diferent per la ment

El primer pas per a poder viure plenament desperts és recordar que la pel·lícula que estem mirant és només una pel·lícula, tal com fem quan estem al cinema. Després vindrà el reconèixer i transformar els filtres de la nostra mirada, que farà més ampli el mapa mental. Tot això pot alentir la riuada de pensaments (diàleg interior), i ajudar-nos a reconèixer el mapa, a transformar la mirada i a prendre consciència d’un lloc més profund més enllà del petit jo.

“En aquest món traïdor,  res és veritat ni mentida; tot és segons el color, del cristall amb què es mira” Ramón de Campoamor

© 2020 · Harmonia Global · Tots els drets reservats · Política de cookies · Política de privacitat