Loading...

La ment

l’espai de la fantasia

La ment com camĂ­ a la HG

La ment és aquest meravellós i màgic espai on conflueixen les diferents formes del pensar. Aquí és on recordem, imaginem, raonem i calculem. És l’escenari on es representa la obra de la nostra vida, farcida de records i fantasies, de il·lusions i decepcions.

És també és l’incessant procés que ens informa del que passa al mon exterior i al mon interior, creant imatges del que arriba als sentits. Això esdevé un espectacle que ens motiva i ens proposa formes de satisfer les nostres necessitats i desitjos.

Aquí habita l’ego, el jo, aquest grapat de memòries gràcies al qual ens creiem éssers separats. Gràcies a ell recordem i sabem qui som, com ens diem i com menjar, i  també ens diu què ens convé i què no, en funció de les vivències del passat. Això és una gran ajuda per a funcionar en el món, encara que a vegades ens despisti del nostre camí.

Les trampes de la ment

La ment ens facilita la vida posant etiquetes a persones i coses, convidant-nos a aconseguir allò que, segons la seva informació, pots donar-nos més seguretat (diners, poder), més plaer o més prestigi. Això fa que, a vegades, emprem el nostre temps i energia en tasques innecessàries que ens allunyen de la harmonia, identificant-nos amb persones i coses com si fossin nosaltres mateixos, i fent difícil escollir entre satisfer les nostres necessitats i el que creiem que s’espera de nosaltres.

Veiem a través del la il·lusió. Mirem la vida a través d’un mapa mental condicionat,  que canvia de color segon els nostres estats d’ànim. Actuem i reaccionem segons la pel·lícula que veiem, amb la esperança de trobar la felicitat. La mirada del nadó és innocent i neta, però la nostra està tenyida per experiències del passat que viuen encara com creences i valors, distorsionant la nostre visió del mon i la nostre vida.

Què podem fer (la solució)

Sé que de vegades em costa de parar certs pensaments. Sé que no sempre he escollit pensar el que penso. Sé com els “meus” pensaments afecten al meu cos, a les meves emocions i a la meva vida.

El primer pas per a viure en harmonia és l’autoconeixement. Reconèixer i transformar els filtres de la nostra mirada, per ampliar el nostre mapa mental. És parar y mirar, és adonar-se i sortir-se de la pel·lícula de la ment. És prendre  consciència de la nostra Vida des d’un lloc més profund, més enllà d’aquest petit jo. A això se li pot dir “creixement personal”.

“La ment Ă©s l’espai que mĂ©s puc entendre perquè Ă©s la llar del jo”

“En aquest món traïdor,  res és veritat ni mentida; tot és segons el color, del cristall amb què es mira”  Ramón de Campoamor

© 2021 · Harmonia Global · Tots els drets reservats · PolĂ­tica de cookies · PolĂ­tica de privacitat