Loading...

La meditaci贸

茅s parar i tornar a casa

Amb la paraula 鈥渕editaci贸鈥 ens podem referir a coses ben diferents: reflexionar, practicar certes t猫cniques, un estat de la ment, etc., etc. Per貌 totes tenen en com煤 el fet de 鈥減arar鈥: parar el cos i calmar els pensaments per a recuperar el control de la nostre vida.

Veiem a trav茅s del la il路lusi贸

Mirem la vida a trav茅s del mapa mental creat pels nostres condicionaments, que canvia segons el color dels nostres estats d鈥櫭爊im. I actuem i reaccionem segons els fantasmes que creiem veure, mentre perseguim pastanagues inexistents creient que ens donaran la felicitat. Meditar es parar, es mirar, es veure, 茅s tornar a casa i recuperar la calma. Meditar es sortir-se de la pel路l铆cula de la ment i connectar amb la Ess猫ncia. Es recon猫ixer el mapa i transformar la mirada. Meditar es la intenci贸 i l鈥檃cci贸 de recuperar les rendes de la nostre vida, per a tornar a deixar-les en les amoroses mans de la Vida.

Una forma de meditar

Seiem amb l鈥檈squena recte (per no adormir-nos) i ens proposem de no moure鈥檔s (per no distreure鈥檔s). Observem la respiraci贸: com l鈥檃ire entra i surt del cos, com els pulmons s鈥檕mplen i es buiden. Aviat ens adonem de que el cos es relaxa i que els pensaments es van parant… i que estem 鈥渢ornant a casa鈥. A aquest estat se li ha anomenat 鈥淪amatha鈥. Despr猫s ve l鈥檈stat de la visi贸 clara o 鈥淰ipassana鈥, on els pensaments ja no tenen el control, i podem penetrar en lo essencial. Es molt probable que ara, si hem arribat fins aqu铆, ja estiguem m茅s a prop de la transcend猫ncia.

El resultat

La pr脿ctica de parar el di脿leg interior i de connectar amb la ess猫ncia produeix, necess脿riament,聽 un major i m茅s permanent contacte amb el cor i amb la sensaci贸 i la certesa d鈥檜nitat amb tot. 脡s abandonar el petit jo. D鈥檃qu铆 sorgeix la veritable compassi贸, que 茅s sentir amb l鈥檃ltre.

Properes activitats

No hi ha activitats programades

鈥淓l principi de la meditaci贸 茅s el propi coneixement, i aquest significa adonar-se de tot moviment del pensar i del sentir, con猫ixer totes les capes de la meva consci猫ncia, no nom茅s les superficials sin贸 tamb茅 les ocultes, les activitats profundament encobertes鈥. J.Krishnamurti

© 2021 路 Harmonia Global 路 Tots els drets reservats 路 Pol铆tica de cookiesPol铆tica de privacitat