Loading...

Acompanyament individual

L’acompanyament individual (no estem sols)

S’ha dit que més val estar sol que mal acompanyat. I també que “si en el viatge de la vida un hom pot trobar a un amic assenyat i intel·ligent que és bo i es controla a si mateix, que vagi amb aquest viatger; i en la joia i en la concentració, que vencin els perills de la ruta” Buda en El Dhammapada.

A vegades sento la inquietud. És una sensació del cos i busco quina és la causa. Sé que la inquietud ve de no acceptar el què és, i que darrera hi ha la por. Respiro, i sovint em tranquil·litzo i soc capaç de estar amb la sensació del cos, sentint la intensitat de la vida… i llavors la calma torna.

Però altres vegades no veig amb claredat què m’impedeix ser feliç, o ho veig però no sé com canviar-ho, i no aconsegueixo que torni la pau. Miro dins meu i poso noms a les imatges i a les sensacions, em faig una idea del que em passa… i tot i així el neguit permaneix. Parlo en veu alta i m’escolto, posar fora el que hi ha dins m’ajuda a veure-ho amb més perspectiva.

Quan algú m’escolta amb atenció ve una màgia´que transforma la meva visió d’allò que em passa, del meu “problema”.  Ser escoltat i comprés per algú facilita posar fora de mi les meves inquietuds i veure-les amb claretat. Escoltar i ser escoltat.  Quan escolto deixo de ser una mica “jo” per ser una mica l’altre. Acompanyar es escoltar amb les orelles i amb els ulls, a vegades amb les mans, i sempre amb el cor

M’agrada ser acompanyat i acompanyar en elcamí de la harmonia, tant de manera presencial com online (Skype, Zoom).

Algunes preguntes:

  • Com escolto?
  • Qui m’escolta?
  • Soc feliç?
  • Què canviaria de la meva vida?

“Em sento més feliç simplement per ser jo mateix i deixar que els altres siguin ells mateixos” Carl Rogers

© 2020 · Harmonia Global · Tots els drets reservats · Política de cookies · Política de privacitat