Loading...

La Celebració

el camí del cor

Celebrar

A vegades visc immers en una suau alegria… sense esforç, ni patiment, ni eufòria… tant sols el frescor de lo nou, que arriba per quedar-se fins que el pensament ho toqui i s’esvaeixi.

Celebrar és “passar-m’ho bé”, cosa sempre nova i diferent per cadascú, i que jo associo a lo nou i per tant a lo desconegut. Perquè lo que ja conec i tinc ben etiquetat no m’anima massa a la celebració, encara que sí a la alegria. A vegades és la arrogància, el creure’m coneixedor de tot, el que m’impedeix celebrar tot el que, a cada moment, la Vida m’ofereix.

Fa molts anys em sorprenia el veure com persones profundament compassives podien riure estrepitosament, sense cap motiu aparent, inclús tractant temes “dolorosos” com la malaltia o la mort. Ara entenc que aquestes persones es trobaven lliures de contradiccions mentals, emocionals, relacionals, socials, religioses, polítiques, etc., etc., etc.

Aquesta frase em va ajudar a entendre-ho “Si no ens riem de tot, ens oblidem de la essència. Però si només riem, ens perdem la oportunitat de la il·luminació”.

“La autèntica celebració és desconeguda per la ment”

“El cos no és més que una simple projecció de la ment, i la ment no és més que un pobre reflex del cor radiant” Ramana Maharshi

© 2022 · Harmonia Global · Tots els drets reservats · Política de cookies · Política de privacitat