Loading...

El cos

el nostre amic per sentir i gaudir

El cos com camí a la HG

Diem el cos quan, en realitat, ens estem referint a l’organisme en el que, i amb el que,  vivim en aquest mon. Amb ell ens nodrim, ens movem i ens reproduïm. Amb ell sentim, pensem i sabem que existim.

El cos te memòria i, amb la repetició, aprèn a fer coses i realitzar funcions sense la nostra participació conscient. D’això en diem “patrons de conducta”        .

El cos limitat

Cada cop que no satisfem de forma immediata els nostres impulsos, desitjos i necessitats, la energia vital (bioenergia) mobilitzada queda retinguda en el cos en forma de tensió muscular. Amb la repetició, les tensions es fan cròniques i bloquegen, cada cop més, els flux de la energia de l’organisme, impedint l’eficaç funcionament dels seus orgues i funcions.

Sabem de la importància de alliberar la ment de condicionaments, però també sabem que el mapa de tensions que ens limita està gravat en el nostre cos, perpetuant patrons de conducta insans que condicionen la nostra vida. Desfer aquestes memòries corporals es de “vital” importància per a la nostre salut.

Què podem fer (la solució)

El cos necessita expressar-se. Al igual que la ment i la consciència, el cos és energia. I la energia és moviment. Assolir la harmonia es recuperar la salut, que és l’estat natural de tot ésser viu en el qual l’organisme és capaç de autoregular-se, d’exercir les seves funcions amb normalitat, i on la energia vital flueix lliurement dins i també vers l’exterior, cap el mon.

Moltes cultures i tradicions practiquen i recomanen pràctiques que afavoreixen la harmonia corporal i la calma mental. La meditació, el tai chi chuan i el ioga inclouen la relaxació i la respiració a la seva pràctica.

cos fusta petit

“El cos és el nostre amic i amb ell sentim i gaudim”

© 2021 · Harmonia Global · Tots els drets reservats · Política de cookies · Política de privacitat