Loading...

El cos

el nostre amic per sentir i gaudir

El cos

Escric “el cos” quan en veritat em refereixo a l’organisme en el que visc en aquest mon. Amb ell ens nodreixo, em moc i em repropueixo. Amb ell sento, penso i sé que existeixo.

El cos te memòria i, amb la repetició, aprèn a fer coses i realitzar funcions sense la meva participació conscient, el que es coneix com a “patrons de conducta”        .

El cos i la força vital

Cada cop que no satisfaig de forma immediata els meus impulsos, desitjos i necessitats, la energia vital (bioenergia) mobilitzada queda retinguda en el meu cos en forma de tensió muscular. Amb la repetició, les tensions es fan cròniques i bloquegen, cada cop més, els flux de la energia de l’organisme, impedint l’eficaç funcionament dels seus orgues i funcions.

Sabem de la importància de alliberar la ment de condicionaments, però també sabem que el mapa de tensions que ens limita està gravat en el nostre cos, perpetuant patrons de conducta insans que condicionen la nostra vida. Desfer aquestes memòries corporals es de “vital” importància per a la nostre salut.

Els cos i la harmonia: Què puc fer (la solució)

El cos necessita expressar-se. Al igual que la ment i la consciència, el cos és energia. I la energia és moviment. Assolir la harmonia és recuperar la salut, que és l’estat natural de tot ésser viu en el qual l’organisme és capaç de autoregular-se, d’exercir les seves funcions amb normalitat, i on la energia vital flueix lliurement dins i també vers l’exterior, cap el mon.

Moltes cultures i tradicions practiquen i recomanen pràctiques que afavoreixen la harmonia corporal i la calma mental. La meditació, el tai chi chuan i el ioga inclouen la relaxació i la respiració a la seva pràctica.

En una societat que no afavoreix la connexió amb el propi cos, ni el contacte físic entre les persones, rebre un massatge d’unes bones i expertes mans m’ajuda a restaurar la harmonia en el meu organisme i, per tant, a la meva vida.

cos fusta petit

“El cos és el nostre amic i amb ell sentim i gaudim”

© 2022 · Harmonia Global · Tots els drets reservats · Política de cookies · Política de privacitat